Regelmatig mag ik op herhaling bij opdrachtgevers, wat op zich al een referentie is. Als je niet voldoet als zelfstandige, wordt je echt geen tweede keer ingehuurd. a.s.r. Vitality heeft me tweemaal ingehuurd, Bibliotheek.nl ook, voor ING heb ik vijf heel verschillende opdrachten gedaan en Sun Microsystems heeft me diverse keren ingehuurd voor gave opdrachten, waaronder voor KNMI en ING.

Ik ben geen meeloper, heb een op feiten gebaseerde mening en ben niet bang deze te uiten. Ik ben niet star of stug, maar ik ook waai niet zomaar met alle winden mee. Je kan me redelijk eenvoudig overtuigen maar wel op basis van feiten. Ik kan best dingen doen waar ik niet volledig achter sta als het niet anders is maar vanzelfsprekend vind ik dat niet.

Deze Linkedin referenties geven een goede indruk van hoe ik werk en functioneer:

Referenties 2020 - heden

2022 Kennisnet/SIVON

Dirk Linden

2021 a.s.r. Vitality

Jan Bruning Hoi Hajo, wederom een top job bij asr Vitality! Jij bent iemand die in staat is om in zeer korte tijd de specificaties helder en duidelijk te maken voor opdrachtgever en leverancier. Je hebt daarbij een duidelijke mening en bent altijd to the point. Top om met je samen gewerkt te hebben en wie weet tot een volgende keer.
Marielle Merbel Hajo is een zeer kundige business analist, die zowel vanuit het business proces als technisch aspect een goede en diepgaande impact analyse kan verrichten. Hajo laat niet los en legt de lat hoog! Een echte aanbeveling voor organisaties die ook op dit hoge nivo mee kunnen en willen

2021 Royal Haskoning DHV

Chris Daintith

Hajo recently joined our project as a Business Analyst working towards the launch of our new global website. I was immediately impressed by Hajo's broad expertise and understanding of the needs of the client and of the goals and objectives we were trying to meet.

He entered the project at a somewhat turbulent time, where we were facing several challenges, yet his level of enthusiasm and focus to move things along never wavered. He was pivotal in turning the project around in my opinion and really helped us be realistic with our ambitions, with a crystal clear structured approach and attention to detail.

Hajo has the ability to be super technical and yet super simple when required which is a always a key asset to any business analyst's arsenal. As well as his expertise and technical understanding, it's an added bonus that he's just a great guy and well-rounded human being. I'm grateful for all the effort Hajo, thanks a lot!

2020 Freelance.nl

Jan van der Tempel

Hajo is een analytische en deskundige IT’er met veel verstand van de business, die meerdere opdrachten heeft verricht voor ons bedrijf. Hajo heeft een no-nonsense mentaliteit en een enorme passie voor zijn vak. Die combinatie maakt hem een zeer prettig persoon om mee te werken, zowel op kantoor als ook op afstand.

Hajo was eerst (en nog steeds) verbonden aan ons platform als meedenker in ons gebruikerspanel, daarna heeft hij betaald enkele projecten succesvol begeleid. Hoewel dat a.g.v corona helemaal via Teams liep is Hajo in staat geweest goed te integreren in onze organisatie. Wat ik als zeer fijn heb ervaren is dat Hajo goed weet waarin hij in excelleert en ook aangeeft als een vervolgproject niet helemaal zijn cup of tea is.

Hajo is een professional die gaat voor lange termijn meerwaarde voor de organisatie waarvoor hij werkt en blijft hopelijk nog lang bijdragen aan de ontwikkeling van ons platform, in welke vorm dan ook.

Referenties 2010 - 2020

2019 a.s.r. Vitality

Ramon Krans Met Hajo hebben we het afgelopen jaar een business analist in huis gehad die een waardevolle bijdrage heeft geleverd in het behalen van de tijdige lancering van a.s.r. Vitality. Zijn betrokkenheid, brede deskundigheid en gestructureerdheid heeft hier zeker voor gezorgd. Hajo heeft mij persoonlijk veel geleerd en geholpen om mijn eigen competenties voor nu en de toekomst nog beter in te zetten. Dank je wel daarvoor Hajo.
Dennis Westhuis In de periode dat ik met Hajo heb samengewerkt heb ik gemerkt dat hij gedreven en pragmatisch is en ontzettend goed touwtjes aan elkaar kan knopen en daardoor structuur kan aanbrengen in een complex landschap.
Ali Al Bana Een aantal maanden met Hajo mogen samenwerken om het a.s.r. Vitality in de lucht te krijgen. Mede door Hajo zijn nauwkeurige analyses en goed advies is het a.s.r. Vitality programma op 4 november j.l. gelanceerd! Bedankt voor de fijne samenwerking en de schakel te zijn geweest tussen alle betrokken partijen in binnen en buitenland!

2017 Hogeschool Rotterdam

Anjo van Kelckhoven Hajo heeft eind 2017 een kortstondige complexe opdracht uitgevoerd voor Hogeschool Rotterdam. In de intake en opdrachtformulering heeft hij een zeer positieve en bijzonder gedenkwaardige houding getoond, waarbij hij critisch en realistisch meedacht en zeer klantgericht feedback gaf. Tijdens de opdracht heeft Hajo bij het structureren van een zeer omvangrijk veel klantcontacten gelegd en heeft de materie met zeer veel oog voor detail scherp geanalyseerd. Zijn directe stijl van communiceren en samenwerken heeft hierbij zeker een goede bijdrage geleverd. Ik ben zeer te spreken over de resultaten die Hajo heeft geboekt en geef hem een positieve aanbeveling bij vervolgopdrachten.

2017 Koninklijke Bibliotheek

Jeffrey van der Hoeven In opdracht van de Koninklijke Bibliotheek heeft Hajo uitstekend werk verricht bij het opzetten van een IT-transitie van bibliotheekwebsites naar een SSL-beveiligde omgeving. Hajo heeft deze opdracht heel serieus en grondig aangepakt, daarbij niet alleen lettend op de technische aspecten maar ook de procesmatige en organisatorisch kant goed belicht. Het leverde de KB een werkbaar proces op waarmee we publieke websites over kunnen zetten naar een veilige omgeving, zowel nu als ook in de toekomst. Hajo maakte hierin verschil door het geheel integraal op te pakken, goed af te stemmen met alle betrokkenen en het doel scherp voor ogen te houden. Ik heb Hajo hierbij leren kennen als een zeer betrokken, bevlogen en betrouwbare collega en technisch goed onderlegd. Hij kan zich snel in nieuwe materie verdiepen en tot scherpe analyses komen. Zeker een aanbeveling als u worstelt met een bepaalde IT-uitdaging en u daarvoor expertise en advies nodig heeft, en ook een goed resultaat wilt behalen.

2016 Windesheim

Stan van Wijk Hajo heeft bij ons de behoefte aan centrale opslag en uitgave van instructiemateriaal helder op papier gezet en vormgegeven. Ik heb Hajo, in de korte periode dat hij voor ons werkzaam was, leren kennen als een professionele en prettige collega.

2015 AkzoNobel

Henri Bijsterbosch Met plezier heb ik Hajo aan het werk gezien bij een opdracht binnen onze organisatie. Hij heeft bij ons op grondige wijze een analyse gedaan van onze complexe data processen en is er in geslaagd hier in korte tijd een overzicht van te maken met een duidelijk advies voor de volgende stappen. Hajo voelt zich zeer verantwoordelijk voor zijn opdracht, stelt het resultaat en kwaliteit voorop, en vergeet ook niet om anderen in dit proces mee te krijgen. Hij stelt ook kritische vragen t.a.v. de bestaande organisatie en processen. Hij slaagt er goed in om de organisatie de juiste richting te laten inzien. Hij geeft terugkoppeling op het juiste niveau, gedetailleerd met de specialist en goed overzichtelijk samengevat voor management.
Martijn Steggink Hajo opereert zowel op het technische, als op het menselijke vlak van data integratie.
Hij stelt het probleem, het proces en het uiteindelijke resultaat voorop; is in staat om positief met uitdagingen om te gaan en schroomt niet om vragen te stellen. Hajo beschikt over alle juiste kwaliteiten om de neuzen in de juiste richting te laten wijzen en voelt zich verantwoordelijk om tot een gedegen eindresultaat te komen. Hij laat zich niet uit het veld slaan en rapporteert regelmatig over de status van de opdracht. Ik zal niet twijfelen om Hajo opnieuw in te zetten voor een toekomstige opdracht.

2015 Koninklijke Bibliotheek

Naomi Degenaars Ik heb Hajo leren kennen als een collega die zich in korte tijd heeft ingewerkt in de materie met veel kennis van zaken. Hajo's scherpe observaties en duidelijke mening hebben geholpen om het Functioneel Beheer van het product Website as a Service (WaaS) van Stichting Bibliotheek.nl (nu Koninklijke Bibliotheek) nader in te vullen, inclusief de positionering van het team in de organisatie.
Christian van Kempen Hajo is in korte tijd een zeer waardevolle collega geworden. Hij is technisch zeer kundig en weet veel over ICT (technieken, processen en procedures). Door zijn kennis en ervaring zijn er flinke stappen gemaakt in o.a. het Functioneel Beheer van het product Website as a Service (WaaS) van Bibliotheek.nl, nu Koninklijke Bibliotheek. Ook heeft Hajo een goede basis gelegd onder de gebruikersdocumentatie van de WaaS.

2010 Hogeschool van Amsterdam

Angelique Hunkar Hajo stepped in on short notice to fix an urgent problem in our reporting process. He is attentive to his client's needs, gives sound advice, knows his stuff, holds himself to a high professional standard, and delivers more than he promises. It was a real pleasure working with Hajo. I will definitely work with him again.
Referenties 2000 - 2010

2009 GlidePath

JOhn  Delmé Hajo is een doorgewinterde professional, hij combineert een behoorlijke technische bagage met een grondige kennis van bedrijfsprocessen. Zijn no-nonsense mentaliteit en optimistische kijk op het leven maken hem een prettig mens om mee te werken. Een organisatie geleid door Hajo of waarin Hajo een rol speelt kan niet anders dan succesvol zijn.

2007 EDS/Aegon

Frank van der Wolf Hajo shows that rare combination of excellent technical skills, know why and how to, getting the job done and being able to communicate on multiple levels. He has definitely been around. I recommend him for any challenging project that requires more than just technical knowledge. Besides all that he has a great sense of humor, which makes him a fun guy to work with.

2007 Sun/UPC

Rob Townley Hajo picked up a very demanding activity of building up the stability of the operation to acceptable levels. His attacked this task with great attention to detail which enabled us to create a foundation to build further improvements. He also documented the platforms using graphical representations of services so it was easy for me as the team manager to understand what we had and what had to be done. I also found his ability to explain problems accurately and concisely worked very well in the environment we found ourselves, where facts needed to be quickly assimilated.

2007 ING

Gerrit-Jan Beerthuis As a senior engineer and projectleader Hajo made a positive and constructive impact to the team and the service we provide to our customers.