Bedreigingen zijn van alle tijden maar het aantal hacks van sites is niet meer bij te houden.

Hoe zeker weet u dat uw site goed beveiligd is?

U kan hopen dat het bij u nooit fout gaat maar hoop is niet zo’n goede strategie. 100% zekerheid zal u ook niet krijgen, alleen als u geen website heeft zal deze 100% veilig zijn.

Er is een tussenweg; scan uw site op gaten in de beveiliging! Net als een virusscanner de bestanden op uw systemen tegen het licht houd, bestaat een soortgelijke iets ook voor uw web site.

Veel bekende bedreigingen – zogenaamde exploits – worden vaak niet of nauwelijks aangepakt door eigenaars van web sites. Ze worden echter wel gebruikt om toegang tot uw site te krijgen door inbrekers.

Vandaag nog merkt Google php.net aan als een site met malware. Het is heel goed mogelijk dat iemand ergens een keer heeft ingebroken en een cadeau heeft achtergelaten, misschien is het gewoon een ongelukkige samenloop van omstandigheden ofwel een false positive. Het duurt alleen nogal even voor duidelijk is wat nu precies aan de hand is en dat kan gewoon geld kosten doordat u inkomsten misloopt. Is dat het risico waard of investeert u in een stukje zekerheid?

Op elke site valt iets te halen, al is het maar dat iemand uw verkeer kan onderscheppen of uw identiteit kan aannemen en bijvoorbeeld een ander rekeningnummer op uw site plaatst en facturen gaat sturen met dit rekeningnummer. Uw klant controleert op uw site of daar het nummer staat en betaald zonder blikken of blozen. Ondenkbaar, dacht het niet!