Data analyse

Heeft u inzicht in het reilen en zeilen van uw bedrijf of stuurt u op gevoel zoals zovelen? Zolang de zaken goed gaan kan u dit gerust volhouden maar als wat er iets anders gaat dan verwacht of gewenst, hoe komt u dan achter de oorzaak van de problematiek?

Veel mensen & bedrijven sturen op gevoel waarbij ze het gevoel hebben dat alles onder controle is. Dit is een mooie illusie maar helaas niet meer dan dat. Vaak zie je pas door die facade heen als het te laat is. De lijken die dan in de kast blijken te zitten, zijn niet altijd eenvoudig op te ruimen.

Misschien is het verstandig om iets meer inzicht te creëren in uw gegevens. Rapportages zijn mooi maar heeft u via uw rapportages inzicht in alle voor uw bedrijf belangrijke gegevens? Het zou kunnen maar waarschijnlijk is hier of daar een aantal aannames verworden tot gewenste werkelijkheid. Dit gaat niet altijd het verwachtte resultaat opleveren! Hoe dan ook zal data analyse u inzichten geven in data die u al voor handen heeft maar gewoonweg niet heeft kunnen verwerken, koppelen of wat dan ook.

Waar het ook over gaat, het doorlichten van uw klanten, producten, werknemers, leveranciers of uw marketing, winst levert het al snel op omdat u gericht kan sturen.  Efficiëntere inzet = hogere productiviteit. Denk aan een beter inzicht in uw klantenkring, gekoppeld aan de geografische spreiding als u bezig bent met onderzoek naar een nieuwe locatie voor uw distributiecentrum. Wel zo handig als u niet in Groningen gaat zitten terwijl uw klanten in de Betuwe zitten.

HajoBakker Consultancy kan u snel het benodigde inzicht leveren, u heeft dit zelf in de hand, neem contact op voor een kennismaking.