Content management

CMS overview

Welk pakket u ook wilt gebruiken – Drupal, Joomla, Contao, WordPress of Typo3 – ik zet het voor u op, plaats uw inhoud en maak u wegwijs in het gebruik van het CMS of we gaan een overeenkomst aan voor de periodieke wijzigingen van uw site.

Een CMS kiezen

Welk CMS gebruikt u wanneer? Een mooie vraag en minder eenvoudig te beantwoorden dan u misschien hoopt.

Snel online, eenvoudig inhoud aanpassen inclusief opmaak zonder kennis van HTML? > Joomla
Direct starten met interactief delen van informatie, multiuser blogging? > Drupal
Hoofdzakelijk of alleen blogging en verder niet veel plannen? > WordPress
Zoekt u iets voor een complexere omgeving, waarbij mensen taken toebedeeld moeten krijgen, de een inhoud plaatst en de ander deze redigeert en zichtbaar maakt? > Contao of Typo3

Een web site in 10 minuten

Met elk CMS kan je in de basis hetzelfde, namelijk de inhoud van een web site beheren. Dit betekent dat je overal inhoud en multimedia mee kan plaatsen. Met Joomla, Drupal of WordPress kan je in 10 minuten een web site maken met wat basis informatie.

De stap van een basic aanwezigheid naar het bouwen van een complete site inclusief SEO, gedachte achter de inhoud en een vooropgezet pad door deze inhoud kost wat meer tijd en moeite.

Benodigdheden

Je heb een modern abonnement nodig, met PHP en MySQL en genoeg ruimte voor uw bestanden. De rest wijst zichzelf en wat niet direct duidelijk is leg ik u uit of lever ik u als dienst. Werkelijk alles is mogelijk!

Inhoud in meer talen

Natuurlijk kan dit maar denk wel goed na hoe u eea wilt opzetten. In Joomla is het veel eenvoudiger (en gratis) om dit op te zetten dan in WordPress.

CMS netwerk

In wordpress kan je met 1 installatie heel eenvoudig tientallen sites actief hebben. 1 installatie, 1 database, 1 x backup & update en klaar is je onderhoud. Heel mooie functionaliteit die Joomla niet, WP, Drupal, Contao en nog een paar andere wel.

Templates

Templates zijn beschikbaar in alle vormen en kleuren en voldoen in veel gevallen. In andere gevallen gebruik mijn eigen ontwerpen voor uw site. Uw site wordt opgemaakt in uw huisstijl, met uw kleuren, uw lettertype, uw logo enzovoorts.

Toekomst

Als u een CMS gebruikt zal u deze software af en toe moeten bijwerken. Aan beveiliging gerelateerde bugs worden met regelmaat gevonden, zowel in desktop als in server software. Hier niets aan doen is geen optie. Bel me voor een offerte om uw installatie bij te werken, welk CMS u ook gebruikt.