CMS onderhoud

Is uw CMS aan een update toe of werkt u gewoon door met een niet goed bijgewerkt CMS en gelooft u dat dit veilig is?

Herinnert u zich de Panama Papers nog?

Security updates zijn niet alleen voor Windows, in alle software worden fouten ontdekt. Heel veel risico loopt u niet maar denk aan eengehackte site, klant- en productgegevens die op straat liggen…

U hoeft geen Diginotar te zijn om inbrekers te lokken, uw grootste concurrent heeft absoluut interesse in uw marges, inkoopprijzen en klantenbestand. Nu zal een netjes handelend bedrijf niet snel over gaan tot (digitale) inbraak maar als je zou weten hoeveel er per jaar op straat ligt.

Het CBP gaat toezien op navolging van de Meldplicht Datalekken

Als u een webshop heeft in een oude versie van Joomla, zijn uw gegevens dan veilig, en de betalingsgegevens van uw klanten? Joomla brengt niet voor niets security updates uit, uw webshop leverancier ook. U denk toch niet dat deze bedrijven security updates produceren om de ICT sector in het leven te houden?

Een CMS bijwerken is een uitdaging als je bedenkt hoeveel er fout kan gaan. Een druk bezochte site raakt hierdoor absoluut inkomsten kwijt, misschien zelfs klanten die gewoon niet meer terug komen.

Zoek uit wat er allemaal fout kan gaan, lees dus alle documentatie, changelog, compatability matrix etc. Maak een volledige kopie van de omgeving en zet deze op een testserver. Voer hier de update uit en corrigeer waar nodig. Beschrijf deze correctiestappen goed en gebruik ze als u uw productie-omgeving bijwerkt. Eitje toch?

Neem contact op voor een offerte.