Dienstverlening

Analyse, aggregatie, correlatie en visualisatie van gegevens, rapportage, dashboards, technische ontwerpen, projectmanagement. Bel me om kennis te maken en samen mooie oplossingen te bouwen.

Ik hou van een goede uitdaging, in kwantiteit, kwaliteit, complexiteit of welke tijd dan ook.

Diensten kunnen worden onderverdeeld in een aantal niveaus: in stand houden huidige situatie, controleren en op hoger niveau brengen, invoering van nieuwe producten. Binnen deze niveaus is op allerlei gebieden van alles mogelijk.

Informatie analyse

Zonder analyse vooraf is een project vaak gedoemd te mislukken. Neem aub een analist in de hand om te voorkomen dat je een huis bouwt zonder goede fundering. Het klinkt zo eenvoudig maar hier ligt echt een punt waarop heel veel winst valt te behalen. Lees verder.

CMS onderhoud

Ook een CMS moet onderhouden worden, al wil u daar misschien niet aan denken. Lastig, moeilijk in te schatten, risico met migraties…. Het hierboven geschetste scenario is niet heel vreemd en overkomt de beste. Het moment dat u iets op het web plaatst dat ook maar een beetje complex is, zal iemand anders daar misbruik van maken. Lees verder.

Content management

Welk pakket u ook wilt gebruiken – Contao, WordPress, Drupal, Joomla, Hippo of Typo3 – ik zet het voor u op, plaats uw inhoud en maak u wegwijs in het gebruik van het CMS of we gaan een overeenkomst aan voor de periodieke wijzigingen van uw site. Lees verder

Data analyse

Heeft u echt goed inzicht in het reilen en zeilen van uw bedrijf of stuurt u vooral op gevoel? Onder normale omstandigheden gaat dit best goed maar vaak blijkt achteraf toch dat dit niet de ideale aanpak is. Besturing werkt het beste als je een goed beeld hebt van de feiten. Lees verder.

Draaiboek calamiteiten

Chaos => paniek => meer chaos => nog een rondje?

Wat doet u als u wordt overvallen door een onverwachte situatie als brand, een overstroming of inbraak? Waarschijnlijk weet u de eerste momenten niet goed waarmee u moet beginnen, hoe u deze crisis moet aanpakken en wat er überhaupt moet gebeuren. Lees verder of download dit artikel hier (pdf)

Rapportages en dashboards

Iedereen maakt en/of interpreteert rapportages, met erg uiteenlopende doelen en resultaten. Vaak is het de vorm van de rapportage die wint van de inhoud, zeldzaam is het moment dat vorm en inhoud in lijn zijn met elkaar. De uitdaging ligt in het duidelijk stellen van een doel van rapportages en dit bewerkstelligen, in plaats van rapportages bouwen omdat het moet. Lees verder.

Website scan

Uw PC is voorzien van een scanner omdat onder andere hackers proberen toegang te krijgen. Zo werkt dat helaas ook met een web site. Lees verder.